så väljer du rätt flyttfirma när du ska flytta

De bästa strategierna då du ska välja flyttfirma

Att välja den rätta flyttfirman är viktigt eftersom du vill få en trevlig och stressfri flytt. Många gör misstag då de planerar sin flytt men med hjälp av lite eftertanke och planering så kan du undvika dessa dyra misstag, och smidigt flytta till ditt nya hem.

Hur väljer man då en pålitlig flyttfirma? Enkla strategier kan användas då man ska välja sin flyttfirma och det kan hjälpa dig att spara pengar och tid, samt se till att flytten blir så krångelfri som möjligt.

Vad är de bästa strategierna när man ska välja en flyttfirma?

  • Erfarenhet spelar stor roll när det gäller att flytta och det är alltid rekommenderat att du anlitar en flyttfirma som länge varit verksamma i branschen. Om företaget funnits under en längre tid så är det ett bra tecken och en indikation att de erbjuder en bra service till deras kunder.
  • Det är en bra idé att välja en flyttfirma som är lokal. Lär dig mer om olika sorters offerter och metoder för prissättning som professionella flyttfirmor arbetar efter. Se till att flyttfirman är certifierad och laglig.
  • Kolla upp att flyttfirman har de rätta försäkringarna och om du tvekar be dem om bevis på det. Det är viktigt att flyttfirman har de försäkringar de bör ha så att det skyddar dig rättsligt om någon av flyttarjobbarna skadas under flytten.
  • Se om det finns några anmälningar mot firman som fortfarande är aktiva. De flyttfirmor som är pålitliga har väldigt få klagomål mot sig och gör allt de kan för att fixa dessa negativa omdömen så fort de bara kan. Sättet som en flyttfirma hanterar negativ kritik från en kund säger mycket om dem.
  • Undvik flyttfirmor som inte kan ge dig en fysisk adress och se till att flyttfirman faktiskt finns på den adress som de ger dig. Du kan också välja att besöka din flyttfirma du funderar över att anlita för att se vilka tjänster de erbjuder och vilken typ av utrustning de använder. När du besöker flyttfirmans kontor kan du lära dig mycket om den kvalité du kan förvänta dig få på det arbete de utför.
  • Be om rekommendationer och referenser. En bra flyttfirma har inga problem med att ge dig referenser till nöjda kunder då detta är bästa sättet att göra reklam för deras företag. Kolla också recensioner på flyttfirman då detta kan ge dig en större inblick i hur tränade personalen är i att packa samt lasta på och av.
  • Se till att offerten du fått ligger på samma våglängd som de andra offerterna du fått in. Var skeptisk om priset är mycket längre än standard. Sätt dig in i prissättningsmetoden de använt så att du vet om det t.ex. är per timme eller kg.
  • Få en skriven offert som inkluderar alla delar i flytten. Dokumentet bör vara riktigt och det bör inte finnas något på det som känns vagt beskrivet eller icke mätbart.